“Zorg dat uw personeel getraind is, dan zal de kans op handelen tijdens een incident vele malen groter zijn.”

Medische Trauma Training

In het geval van calamiteiten of een terroristische aanslag is het door de aanwezigheid van de dader(s) of afwezigheid van politie, nog te gevaarlijk of onmogelijk om voor medisch personeel de plaats van de calamiteit te betreden. Maar ook bij een “normaal” bedrijfsongeval waarbij het slachtoffer bijvoorbeeld een slagaderlijke bloeding heeft, telt elke seconde. Adequaat hulpverlenen door eigen medewerkers is dan vereist.

Door het volgen van de training “Medische Trauma Training” breid je jouw kennis en vaardigheden uit op medisch gebied. Na de training ben je in staat om bij een bedrijfsongeval, calamiteit/ terroristische aanslag een slagaderlijke bloeding en/of amputatie te behandelen, zowel bij jou zelf of bij omstanders.

Programma:
In deze één daagse training leert u:

  • Het medische – C- ABCDE- protocol
  • Het gebruik van de tourniquet (CAT) en de medische vervolg handelingen die men kan doen bij een slachtoffer om zo de overlevingskans te vergroten.
  • Wanneer u in welke fase welke handelingen kunt uitvoeren.

Verder wordt de medische training afgewisseld met theorie en praktijk oefeningen en wordt er de locatie, werkwijze, indeling en inhoud van de medische tas uitgelegd.

Voor wie bestemd?
Medewerkers die veel te maken hebben met publiek en de kennis en vaardigheden op medisch gebied wil verbreden en verdiepen.
Om aan deze medische training deel te nemen is geen medische achtergrond vereist zoals bijv. EHBO en BHV. De training is op een eenvoudige wijze opgebouwd, waardoor de training voor eenieder binnen uw bedrijf te volgen is.

Uw trainers
Twee zeer ervaren instructeurs geven deze training. Zij zijn medisch opgeleid en hebben zowel in Nederland als in het buitenland veel medische kennis en vaardigheden in calamiteiten situaties opgedaan.

Meer informatie
Wilt u meer informatie of heeft u interesse in deze training?
Neem dan contact op met Marcel Daamen, tel. +31 6 22509833 of via info@security-at.nl

Overige diensten

Veiligheidsadvies
Lees verder >>

Veiligheid quickscans en praktische veiligheidsadviesplan met o.a. calamiteiten-route en toegangscontrole.

Persoonsbeveiliging
Lees verder >>

De voorbereiding en/of het uitvoeren van persoonsbeveiliging.

Predictive awareness training
Lees verder >>

Potentiële verdachte personen/terroristen herkennen en daarop handelen.

Overige trainingen
Lees verder >>

Weerbaarheid, zelfverdediging, fouillering en rijvaardigheid.